Slávnostné vyhlásenie MSBP 2010

 

Slávnostné výhlásenie MSBP 2010

 

Dňa 29.01.2011 sme mali česť usporiadať slávnostné vyhlásenie 2.ročníka Moravsko-Slovenského bežeckého pohára v mestskom kultúrnom dome Gbely. Na samotnom usporiadaní a príprave programu vyhlásenia sa spolupodielali Gbelský strýci pod vedením Ferka Kocáka a Miroslava Jureňu, čoho sa zhostili na výbornú a za to im patrí veľká srdečná vďaka. Vyhlásenia sa zúčastnilo zhruba 250 ľudí s oboch krajín (Česka, Slovenska) a okrem samotných ocenených súťažiacich sme mali tú česť privítať i zástupcov Juhomoravského kraja Stanislava Juránka - 1.námestka hejtmana jihomoravského kraje a za Trnavský kraj podpredsedu VÚC Trnava a súčasne primátora mesta Holíč Zdenka Čambala. Okrem týchto hlavných predstaviteľov sa zúčastnili a i osobne predávali ceny Vladimír Bízek - starosta obce Borský Mikuláš, Pavel Slezák - poslanec Bratislavského samosprávneho kraja a primátor mesta Stupava, Štefan Huťťa - prednosta obvodného úradu Senica, Dana Vaňková - zástupkyňa primátora mesta Gbely, Emília Pavlíková - starostka obce Smrdáky, Rastislav Caletka - zástupca primátora mesta Holíč, Mária Tedlová - zástupkyňa primátora mesta Malacky, Jaroslav Koplík - radní obce Prusinovice, Eva Kopečná - radní obce Prusinovice, čo svedčí aj o spoločenskom význame tohto podujatia.

     Štatisticky spomeniem, že v roku 2010 bolo do MSBP zaradených 32 pretekov a štartovalo celkovo 7463 pretekárov čo je o 1651 viac ako v roku 2009. Na MSBP 2010 sa zúčastnili pretekári z 15 štátov: Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Francúzska, Rakúska, Nepálu, Bulharska, Španielska, Ukrajiny, Nemecka, Etiópie, Keňe, Nórska, Anglicka. Priemer účasti na jeden závod v roku 2010 bolo 226 pretekárov.

 

Napísali o Nás

Záhorie-Morava 0:7

Hodonínsky deník

Gbelské zvesti

 

               TELOVÝCHOVNÁ JEDNOTA JUNIOR CLUB BORSKÝ MIKULÁŠ
Telovýchovná jednota  Junior club Borský Mikuláš vznikla v roku 1991. Od svojho vzniku sa podieľa na organizovaní  medzinárodných chodeckých pretekov "Záhorácka dvadsiatka" a cestného behu " Búranská desiatka", resp. Búranský bežecký kros. Telovýchovná jednota združuje atletických nadšencov a pretekárov z Borského Mikuláša a okolia. Venenuje sa aj projektu Slovenského atletického zvazu Detská atletika. Od mája 2021 sme v rámci všeobecnej pohybovej prípravy začali novú etapu práce s mládežou - s tými najmenšími.